Με πρωτοβουλία της Βουλής των Γερόντων η Κύπρος συμμετείχε σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών 2012 (Awards of the European Year for Active Ageing and Solidarity between Generations 2012).  

 

Η συμμετοχή της Κύπρου αφορούσε την υποβολή της ιστορίας της ζωής της κας Αλέκας Γράβαρη Πρέκα στην κατηγορία «Προσωπικό Έργο Ζωής» (Life Story Challenge).   Από τις 76 συμμετοχές που υποβλήθηκαν από 25 Χώρες η «Ιστορία Ζωής» της κας Αλέκας Γράβαρη Πρέκα κατάφερε να συγκινήσει την Ευρώπη με αποτέλεσμα να τιμηθεί με το 3ο βραβείο στην κατηγορία «Προσωπικό Έργο Ζωής» σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2012 στις Βρυξέλλες.

 

Η τιμηθείσα, όπως πολλοί άνθρωποι περασμένων γενεών στον τόπο μας, έζησε σε δύσκολους καιρούς και πάλεψε να επιτύχει ως γυναίκα σε ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα όπως η δημοσιογραφία. Ήταν ένα από τα δέκα άτομα πρεσβευτές της Κύπρου για το Ευρωπαϊκό Έτος καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού 2010. Είναι μέλος της Βουλής των Γερόντων και πρωτοστάτησε στην ίδρυση του πρώτου Παγκύπριου Αντιναρκωτικού Συνδέσμου. Ανήκει από χρόνια στο Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λευκωσίας. 

 

 

 

"Ιστορία Ζωής" της κας Αλέκας Γράβαρη Πρέκα

Δείτε επίσης: