Διαγωνισμός αφίσας ‘Εθελοντική Προσφορά για ΄Ισες Ευκαιρίες’
Το ΠΣΣΕ προκήρυξε διαγωνισμό αφίσας με τίτλο ‘Εθελοντική Προσφορά για Ίσες Ευκαιρίες’ σε συνεργασία με το Τμήμα  Εφαρμοσμένων Τεχνών του  Frederick University Cyprus. Ο διαγωνισμός είχε ως στόχο να κινητοποιήσει τους φοιτητές να δημιουργήσουν καινοτόμες αφίσες με μηνύματα για κάθε τομέα και μορφή διάκρισης. Από τις 200 συμμετοχές που υποβλήθηκαν, επιτροπή αξιολόγησης επέλεξε τις 16 αφίσες που επιτυχώς προώθησαν τους στόχους του Ευρωπαϊκού Έτους και αγκάλιασαν με καινοτόμο τρόπο τα οφέλη της πολυμορφίας. 

Αντίκτυπος και Αποτελέσματα της Δράσης:  για να προωθηθούν τα αποτελέσματα και οι στόχοι του διαγωνισμού οι 16 αφίσες που διακρίθηκαν κυκλοφόρησαν σε 500 cds και μετατράπηκαν σε έργα τέχνης, δημιουργώντας έτσι ένα δυνατό εργαλείο επικοινωνίας και ευαισθητοποίησης για τους στόχους του Ευρωπαϊκού Έτους καθώς και της πολύτιμης συνεισφοράς των εθελοντών που προωθούν τις ίσες ευκαιρίες στην καθημερινή τους ζωή.   

Τα έργα τέχνης τοποθετήθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων από τις 4 μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου 2007.  Η απονομή των βραβείων των διακριθέντων αφισών έλαβε μέρος κατά τη διάρκειας ειδικής εορταστικής εκδήλωσης με θέμα ‘Εθελοντική Προσφορά για Ίσες Ευκαιρίες’ κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Εθελοντισμού 2007. 

Το cd του διαγωνισμού επιλέγηκε να διαγωνιστεί σε ειδικό διαγωνισμό της τελετής λήξης του Ευρωπαϊκού Έτους Ίσων Ευκαιριών για Όλους στη Λισαβώνα κατά την οποία το περιεχόμενο του cd έτυχε μεγάλης προβολής.

  

Εβδομάδα Εθελοντισμού 2007 ‘Εθελοντική προσφορά για ίσες ευκαιρίες’

Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (διοργανωτής και συντονιστής της Εβδομάδας Εθελοντισμού στην Κύπρο) διοργάνωσε Εβδομάδα Εθελοντισμού 2007 με  θέμα ‘Εθελοντική Προσφορά για Ίσες Ευκαιρίες’.  Οι δραστηριότητες που υποστηρίχθηκαν από το Ευρωπαϊκό Έτος Ίσων Ευκαιριών για Όλους και εντάχθηκαν στην Εβδομάδα Εθελοντισμού. 

 

Εορταστική εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών με θέμα ‘Εθελοντική Προσφορά για Ίσες Ευκαιρίες’ 

Περιγραφή Δράσης: Το ΠΣΣΕ διοργάνωσε εορταστική εκδήλωση στις 3 Δεκεμβρίου 2007 για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών με θέμα ‘Εθελοντική Προσφορά για ΄Ισες Ευκαιρίες’.   Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε: χαιρετισμούς από τον πρόεδρο του ΠΣΣΕ, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού,  απονομή τιμητικών πλακετών σε εθελοντές που με τη μακρόχρονη εθελοντική τους προσφορά έχουν συμβάλει στην προώθηση ίσων ευκαιριών για όλους,  απονομή χρηματικών βραβείων στους φοιτητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό  αφίσας του ΠΣΣΕ ‘Εθελοντική προσφορά για  ίσες ευκαιρίες’ με ταυτόχρονη  προβολή του cd με τις 16 αφίσες που διακρίθηκαν, βράβευση μαθητών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό Έκθεσης Ιδεών το 2006 με θέμα ‘Εθελοντισμός, Τρόπος Ζωής’ και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Χορωδίας Παραπληγικών και Φίλων Κύπρου. 

 

 

Δείτε επίσης: