Τα παιδιά του Γυμνασίου  Ριζοκαρπάσου δίνουν μαθήματα ανθρωπιάς στα πλαίσια του εθελοντικού τους έργου που διακρίθηκε στο διαγωνισμό του προγράμματος «Νεολαία και Εθελοντισμός»

Τελετή στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου   για τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πινακίδας

 

Μαθήματα ανθρωπιάς δίνουν για ακόμη μια χρονιά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Νεολαία και Εθελοντισμός» που υλοποιεί το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ)  από το 2005, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, και το οποίο στοχεύει στην συμμετοχή των μαθητώνσε έργα εθελοντικής προσφοράς/εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς με σκοπό την καλλιέργεια και την εμπέδωση της εθελοντικής τους συνείδησης.

 

Φέτος, ιδιαίτερα συγκινητικό είναι το γεγονός ότι οι μαθητές του Γυμνασίου  Ριζοκαρπάσου κατάφεραν επάξια να διακριθούν στο διαγωνισμό παίρνοντας την πρωτιά ανάμεσα στις υπόλοιπες αξιέπαινες προσπάθειες εθελοντικών έργων που πραγματοποιήθηκαν από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κύπρο μας.

 

Για αναγνώριση της διάκρισης του εθελοντικού έργου των μαθητών στο διαγωνισμό, το ΠΣΣΕ τοποθέτησε πινακίδα διάκρισης στο προαύλιο του σχολείου, τα αποκαλυπτήρια της οποίας έγιναν χθες 23/3/2015 σε σεμνή τελετή στο  κατεχόμενο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΠΣΣΕ.  Στην τελετή, μαθήτρια του γυμνασίου ευχαρίστησε το ΠΣΣΕ που έδωσε την ευκαιρία στο σχολείο τους να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό του προγράμματος «Νεολαία και Εθελοντισμός» και να συμβάλουν, μέσω του προγράμματος, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού στις κατεχόμενες και μη περιοχές της πατρίδας μας.

 

Ο αντιπρόεδρος του ΠΣΣΕ κ. Ηλίας Δημητρίου  συνεχάρη   τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για το πλούσιο και αξιόλογο εθελοντικό τους έργο και τόνισε ότι  ο Εθελοντισμός, είναι το τρανό τους  παράδειγμα που δίνουν για 41 χρόνια τώρα με την παραμονή τους στη γη των πατέρων τους προασπιζόμενοι το δικαίωμα της ελεύθερης διαβίωσης και διαμονής στις πατρογονικές μας εστίες έστω και σε συνθήκες κατοχής.  Αυτό, συμπλήρωσε, δίνει νόημα σε αξίες όπως η αλληλεγγύη και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο.  Εξήρε επίσης τη σημασία του προγράμματος «Νεολαία και Εθελοντισμός» το οποίο προωθεί την εθελοντική προσφορά και την αλληλεγγύη, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού γιατί αποτελεί μέρος της παράδοσης και του πολιτισμού μας.

Δείτε επίσης: