Θέμα: 17η Σύνοδος της Βουλής Των Γερόντων
«Η Βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ηλικιωμένων»


Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού και το Συντονιστικό Σώμα της Βουλής των Γερόντων πραγματοποίησε την 17η Σύνοδο της Βουλής των Γερόντων σήμερα Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015, στην αίθουσα της Βουλή των Αντιπροσώπων με θέμα: « Η Βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων».
Στην 17η Σύνοδο της Βουλής των Γερόντων προήδρευσε ο πρόεδρος της Βουλής  κ. Γιαννάκης Ομήρου και στη συνέχεια τον αντικατέστησε ο κ. Σοφοκλής Φυττής και η κα. Σκεύη Κουκουμά. Απηύθυναν  χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού και του Συντονιστικού Σώματος της Βουλής των Γερόντων κ. Σταύρος Ολύμπιος, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας  κ. Ανδρέας Ασσιώτη, ο Επίτροπος Εθελοντισμού κ. Γιάννης Γιαννάκης και η πρόεδρος της Κυπριακής Παιδοβουλής  Έλενα Γεωργίου. 

Κατατέθηκαν οι εκθέσεις των Επιτροπών Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας και διεξήχθη γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος για αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν τους ηλικιωμένους ιδιαίτερα σε θέματα υγείας, συντάξεως, διακίνησης, επιπέδου διαβίωσης κτλ. Με παρεμβάσεις τους οι εκπρόσωποι των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Μεταφορών, Επικοινωνιών και έργων και Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κατέθεσαν τις εισηγήσεις των Υπουργείων τους στα θέματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της Συνόδου. Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε τη σημασία του θεσμού της Βουλής των Γερόντων και συνεχάρη το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού για την άρτια λειτουργία της. 

 

> > Πρακτικά 17ης Συνόδου της Βουλής των Γερόντων

 

Δείτε επίσης: