Την  Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λεμεσού πραγματοποίησε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού   Εκδήλωση με την  ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών. 

 

Η Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού ήταν ασφυκτικά γεμάτη από τις εκατοντάδες του κόσμου  που ήρθε  να τιμήσει  με την παρουσία του τον Εθελοντισμό, την Αγάπη και την Αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο του.  

 

Έργα τέχνης που ζωγράφισαν μαθητές με θέμα την αγάπη, τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά είχαν εκτεθεί στον προθάλαμο  της Αίθουσας.

 

Την εκδήλωση προσφώνησε ο Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού κ. Σταύρος Ολύμπιος και απηύθυναν χαιρετισμό η μαθήτρια του    Λυκείου Αγίου Νικολάου  Μέλανη Παραρέ  – εκπρόσωπος των Ομίλων Κοινωνικής Προσφοράς των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Λεμεσού, ο Δήμαρχος  Λεμεσού ο κ. Ανδρέας Χρίστου και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ.κ. Νικόλαος.  Το χαιρετισμό της υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτας Αιμιλιανίδου διάβασε η κ. Στέλλα  Πλεϋπέλ – Α’ Λειτουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών.

 

Το καλλιτεχνικό μέρος του προγράμματος άρχισε με τραγούδια από την Παιδική  Χορωδία του Δ΄ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού υπό τη διεύθυνση της κ. Ελεωνόρας Δαμιανού και το Φωνητικό Συγκρότημα «Μελωδία » του Πνευματικού Ομίλου Λεμεσού υπό τη διεύθυνση της κ. Βιολέττας Κακομανώλη. Η Εκδήλωση συνεχίστηκε με το εξαιρετικό  οπτικοακουστικό με τίτλο «Εθελοντισμός » που επιμελήθηκε και παρουσίασε η κ. Σάρα Δρουσιώτη. 

 

Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε  με την απονομή τιμητικών πλακών στους: Εύη Τσολάκη, Ηλέκτρα Μαθηκολώνη, Νίκη Αναστασιάδου, Σούλα  Νικολαΐδου, Ανδρέα Πάσια, Πέτρος Πέτρου, Στέλιο Θεοφίλου, ΣΚΕ Κούρη- Ξυλούρικου, ΣΚΕ Ύψωνα, Σύνδεσμο EGOPHOBIA M.C.C. για την πολύτιμη και μακρόχρονη εθελοντική προσφοράς τους.

 

Η ετοιμασία,  επιμέλεια και παρουσίαση του σκεπτικού της απόφασης για τη διάκριση των τιμωμένων  έγινε από τον  Αντιπρόεδρο του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού κ. Αντώνη Μούσουρο.

Δείτε επίσης: