Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Συνέδριο του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λεμεσού στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου με θέμα: « Αναπηρία: Τα δικαιώματα να γίνουν πράξη».

 

Στο συνέδριο αναδείχθηκαν τα βασικά δικαιώματα των αναπήρων και μελετήθηκαν τρόποι άσκησης πίεσης στους διάφορους φορείς οι οποίοι έχουν την ευθύνη εφαρμογής των δικαιωμάτων των αναπήρων.

 

Στην εναρκτήρια τελετή προσφώνησε το Συνέδριο ο Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού κ. Σταύρος Ολύμπιος. Χαιρέτησαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιος, εκ μέρους του Δήμου Λεμεσού η Δημοτική  Σύμβουλος κ. Αφροδίτη Ευαγγέλου και η σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Άντρη Αναστασιάδη η οποία κήρυξε και τις εργασίες του Συνεδρίου.

 

Στη συνέχεια τραγούδησε το Φωνητικό Σύνολο του Κέντρου Ημέρας « Το Σπίτι του Μάριου». Η Σοφία, ο Πέτρος και ο Χριστάκης καταχειροκροτήθηκαν από τους συνέδρους. 

 

Εισηγήσεις για παρουσίαση πτυχών του θέματος οι οποίες αποτέλεσαν τροφή για συζήτηση και προβληματισμό έκαμαν οι: Θωμάς Κατσιώνης – Διευθυντής  Ιδρύματος « Θεοτόκος » Χριστάκης Νικολαΐδης  – Πρόεδρος ΚΥΣΟΑ, Ελένη Χατζηκωνσταντή   - Φιλόλογος / Μητέρα παιδιού με ειδικές ανάγκες και  Φώτης Χριστοφόρου  – Μαθητής  του Λυκείου Κολοσσίου, Εκπρόσωπος των Μαθητικών Ομίλων Κοινωνικής Προσφοράς των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Λεμεσού
Την παρουσίαση του προγράμματος έκαμε η Γραμματέας του ΕΣΣΕ Λεμεσού κ. Μαρία Μότη και το Συντονισμό ο Πρόεδρος του ΕΣΣΕ Λεμεσού κ. Σταύρος Ολύμπιος. 

 

Το Συνέδριο παρακολούθησαν βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της αστυνομικής και στρατιωτικής δύναμης Λεμεσού και μέλη των Εθελοντικών Οργανώσεων.

  

 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΛΕΜΕΣΟΣ  ΛΑΡΝΑΚΑ 
 ΠΑΦΟΣ  ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑ

 
____________________________________

Δείτε επίσης: