Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού και το Συντονιστικό Σώμα της Βουλής των Γερόντων πραγματοποίησε την 19η Σύνοδο της Βουλής των Γερόντων σήμερα Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, στην αίθουσα της Βουλή των Αντιπροσώπων με θέμα:«Γερνάω Αλλιώς».


Στην 19η Σύνοδο της Βουλής των Γερόντων προήδρευσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης. Απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού και του Συντονιστικού Σώματος της Βουλής των Γερόντων κ. Σταύρος Ολύμπιος, εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Ανδρέας Ασσιώτης, εκ μέρους του Υπουργού Υγείας η Ιατρική Λειτουργός Πρώτης Τάξης Δρ. Στάλα Κιούπη και ο Επίτροπος Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκης. 

 

Κατατέθηκαν οι εκθέσεις των Επιτροπών Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας και διεξήχθη γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος για αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν τους ηλικιωμένους ιδιαίτερα σε θέματα ιατρικής περίθαλψης, συντάξεων, επιπέδου διαβίωσης, ψυχαγωγίας κτλ. 


Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε τη σημασία του θεσμού της Βουλής των Γερόντων και συνεχάρη το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού για την άρτια οργάνωση της. 

 

Πρακτικά Συνόδου


Δημοσιεύματα:

 

Δείτε επίσης: