Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών (5 Δεκεμβρίου), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τίμησε τον πρόεδρο του ΠΣΣΕ, κύριο Σταύρο Ολύμπιο, ως ένδειξη εκτίμησης για τη βαρυσήμαντη προσφορά και το πλούσιο και πολυσχιδές έργο που επιτελεί για χρόνια στον τομέα του εθελοντισμού.

 

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι «η δράση του, όπως και όλων των εθελοντών, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, αφυπνίζοντας στον καθένα από εμάς παγκόσμιες αξίες, αρχές και πρακτικές, όπως αυτές της ανιδιοτελούς προσφοράς, της κοινωνικής αλληλεγγύης και του αλτρουισμού». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνεχάρη επίσης το ΠΣΣΕ, για την πολύτιμη προσφορά του στο κράτος και στους συνανθρώπους μας.

 

Ο κ. Ολύμπιος, ευχαρίστησε για την τιμή, την οποία όπως ανέφερε, μετακυλύει στις δεκάδες εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντών, συνεργατών, που συγκροτούν το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, οι οποίοι έκαναν την εθελοντική προσφορά στον συνάνθρωπο, στο περιβάλλον, στην κοινωνία, στον πολιτισμό, βίωμα και πεμπτουσία στην καθημερινή τους ζωή.

 

Ο κ. Ολύμπιος, σε ένα πολύ μικρό αντίδωρο αυτής της τιμής προς τους εθελοντές, παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το πρώτο αντίτυπο του Λευκώματος που έχει εκδώσει το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού με την  ευκαιρία των 40 και πλέον χρόνων από την ίδρυση του το οποίο ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει. Ο κ. Ολύμπιος, ανέφερε ότι μετροφυλλώντας τις σελίδες του Λευκώματος, μπορεί να ψηλαφήσει  ο κάθε ένας τις διαχρονικές και ακατάλυτες αξίες της έμπρακτης αγάπης, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της ισότητας, της ανθρωπιάς, που αποτελούν τον πλούτο και παράδοση του λαού μας.

Δείτε επίσης: