Πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου 2018, με εξαιρετική επιτυχία σε μια όμορφη ατμόσφαιρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Στροβόλου η Έκθεση με θέμα ‘Εθελοντισμός μέσα από την Τέχνη‘.

 

Tο Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λευκωσίας είχε προκηρύξει διαγωνισμό με θέμα «Εθελοντισμός μέσα από την τέχνη» σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, και τα έργα των μαθητών παρουσιάστηκαν στο κοινό και ακολούθως έγινε η βράβευση των καλύτερων.

 

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο Επαρχιακός Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης κ. Αντρέας Παπαστυλιανού, εκπρόσωποι κομμάτων, ο Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού κ. Ηλίας Δημητρίου, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και πλήθος εθελοντών.

 

Ο διαγωνισμός αποσκοπoύσε στην ευαισθητοποίηση και έκφραση των νέων μέσα από την τέχνη. Η αλληλεγγύη, η προσφορά, η κοινωνική συμμετοχή, η ισότητα, ο αλτρουισμός είναι ορισμένες από τις αρχές και αξίες του εθελοντισμού που αποτυπώθηκαν μέσα από την φωτογραφία, τη ζωγραφική και τις κατασκευές των μαθητών.

 

Απευθυνόταν σε όλους τους μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης της επαρχίας Λευκωσίας.

Στο διαγωνισμό πήραν μέρος το Περιφερειακό Γυμνάσιο Αγ.Βαρβάρας, το Γυμνάσιο Έγκωμης, το Γυμνάσιο Ακρόπολης, το Γυμνάσιο Αγ. Δομετίου, το Γυμνάσιο Λύκειο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, το Γυμνάσιο Σταυρού και το GC School of Carrers. Μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Λευκωσίας πρόσφεραν νότες μουσικής στην εκδήλωση.

 

Την αξιολόγηση των έργων ανέλαβαν πέντε σπουδαίοι καλλιτέχνες με καταξίωση στο δικό τους τομέα: ο κ.Τάσος Παπαθωμάς, ο κ.Πέτρος Παπαπέτρου (ΠΙΝ), ο κ. Γιώργος Μιτίδης, ο κ .Ηράκλης Μαυρομάτης και η κ.Τζίνα Χαρίτου.

 

Μεγάλοι χορηγοί του διαγωνισμού, το Frederick University και το Cyprus Institute of Marketing οι οποίοι πρόσφεραν υποτροφίες στους νικητές καθώς και το RPS Promotion για τα δώρα του. Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν έλαβαν πιστοποιητικό συμμετοχής.

 

Στην κατηγορία ’Ζωγραφικής‘ τα βραβεία έχουν ως εξής:

  • 1ο Βραβείο –Γυμνάσιο Λύκειο ΟΛΥΜΠΙΟΝ
  • 2ο Βραβείο – Γυμνάσιο Λύκειο ΟΛΥΜΠΙΟΝ
  • 3ο Βραβείο – Γυμνάσιο Ακροπόλεως

Στην κατηγορία ‘Φωτογραφία:

  • 1ο βραβείο – GC School of CARRERS
  • 2ο βραβείο –Περιφεριακό Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας
  • 3ο βραβείο – Γυμνάσιο Αγ. Δομετίου

Στην κατηγορία ‘Κατασκευή‘ :

  • 1ο βραβείο-Γυμνάσιο Σταυρού
  • 2ο βραβείο-Γυμνάσιο Σταυρού

 

Βραβείο ‘Πρωτοτυπίας‘

  • Γυμνάσιο Σταυρού.

Δείτε επίσης: