Η αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, ήταν κατάμεστη στις 3 Δεκεμβρίου, από πλήθος εθελοντών από όλη την Κύπρο, στο πλαίσιο της καθιερωμένης δεξίωσης που παραθέτει το προεδρικό ζεύγος προς τιμήν των εθελοντών για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών.

 

Η εκδήλωση άρχισε με σύντομο μουσικό πρόγραμμα από το Μουσικό εργαστηράκι Γιώργου Θεοφάνους.

 

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, χαιρέτησε την εκδήλωση, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 

«Αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας αφενός τη σημασία και τη σπουδαιότητα της εθελοντικής προσφοράς, και αφετέρου τον εθελοντισμό ως έναν ενεργό τρόπο παρέμβασης στο κοινωνικό γίγνεσθαι, θέσαμε ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης τη στήριξη και την αναβάθμιση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, τον εκσυγχρονισμό του εθελοντισμού και την προώθηση της Συμμετοχικής Δημοκρατίας. Επιτρέψτε μου, να συγχαρώ θερμά και να εκφράσω τις ευγνώμονες ευχαριστίες ολόκληρης της Πολιτείας στο Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού και στο σύνολο του εθελοντικού κινήματος, για την πολυσήμαντη δράση που αναπτύσσουν, υποδεικνύοντας στον καθένα από εμάς τη στράτευση σε πράξεις αλληλεγγύης και αλτρουισμού από τον άνθρωπο προς τον συνάνθρωπο».

Ο πρόεδρος του ΠΣΣΕ, κ. Ηλίας Δημητρίου, εξέφρασε, εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΣΣΕ και των χιλιάδων εθελοντών, θερμές ευχαριστίες για τη διοργάνωση της εκδήλωσης με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών, προς τιμήν των εθελοντών και για τη συνεχή στήριξη του κ. Αναστασιάδη, στο εθελοντικό κίνημα του τόπου μας. Ο κ. Δημητρίου διαβεβαίωσε ότι οι εθελοντές θα συνεχίσουν το πολύτιμο έργο που επιτελούν αλλά και τη μεγάλη αυτή παράδοση της ανιδιοτελούς προσφοράς τους.

 

Στη συνέχεια, βραβευτήκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο του ΠΣΣΕ, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό του προγράμματος εθελοντικής εργασίας Νεολαία και Εθελοντισμός 2017-2018 και οι εταιρείες που διακρίθηκαν στον 4ο διαγωνισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στον τομέα του εθελοντισμού που προκήρυξε το ΠΣΣΕ το 2018.

 

[Φωτογραφίες: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών]

Δείτε επίσης: