Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) εκφράζει θερμές ευχαριστίες στη νεολαία που συμμετείχε στον 15ο Διαγωνισμό του Προγράμματος «Νεολαία και Eθελοντισμός» 2019-2020.

 

Ο Διαγωνισμός, είναι πρωτοβουλία του ΠΣΣΕ και εφαρμόζεται από το 2005 με την στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η κινητοποίηση των παιδιών και της νεολαίας για συμμετοχή σε έργα εθελοντικής προσφοράς/εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς και η ανάπτυξη του πνεύματος της εθελοντικής συνείδησης. 

 

Η Επιτροπή Αξιολόγησης του ΠΣΣΕ σύμφωνα με τους όρους του Διαγωνισμού επέλεξε τις καλύτερες προσπάθειες ως ακολούθως:

1ο βραβείο εξίσου: Δημοτικό Σχολείο Πέρα Χωρίου και Νήσου Α΄, Λευκωσία και Περιφερειακό Λύκειο Μ. Κουτσόφτα-Α. Παναγίδη Παλαιομετόχου

2ο βραβείο εξίσου: Α΄ Δημοτικό Σχολείο Κολοσσίου, Λεμεσός και Λύκειο Βεργίνας, Λάρνακα

3ο βραβείο εξίσου: Περιφερειακό Δημοτικό σχολείο Αγγλισίδων – Μενόγειας, Λάρνακα, Α΄ Δημοτικό Σχολείο Πάφου και L.I.T.C. Russian -English Private School, Λεμεσός

Έπαινοι: ΚΒ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (Άγιος Γεώργιος Χαβούζας), Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς, Πάφος, The Heritage Private School-Λεμεσός και Γυμνάσιο Επισκοπής.

 

Σε όλα τα διακριθέντα εκπαιδευτικά ιδρύματα το ΠΣΣΕ θα επιδώσει πλακέτες.

Στα ιδρύματα που έχουν διακριθεί με το 1ο και 2ο βραβείο, θα τοποθετηθούν Πινακίδες Διάκρισης στο χώρο του σχολείου.

 

Επαναπροκήρυξη 16ου Διαγωνισμού για το 2020 -2021
Το Πρόγραμμα «Νεολαία και Εθελοντισμός» έχει επαναπροκηρυχθεί και καλούνται τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να συμμετάσχουν με τα εθελοντικά τους έργα στο Διαγωνισμό ο οποίος λήγει τον Ιούνιο του 2021. Περισσότερες πληροφορίες για το Διαγωνισμό 2020-2021 είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΠΣΣΕ.

Δείτε επίσης: